GAZİANTEP / ŞAHİNBEY - Mehmet Uygun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mehmet Uygun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

İstiklal Mahallesi 76009 Nolu Sokak No18 Posta Kodu27070 Şahinbey / Gaziantep
Vizyon
Eğitim ve öğretimin niteliğini sürekli geliştirmek ve iyileştirmek, muasır medeniyetler seviyesinin üzerinde tutmak,; Öğrenci-veli işbirliğiyle sürekli çağın gereklerine uygun, teknolojiyi iyi kullanan ve kültürel değerleri koruyan bir eğitim kurumu olmaktır.
Misyon
Milli Eğitimin ilkelerine uygun; Atatürk ilke ve inkılaplarına inanan;sosyokültürel değerlere sahip çıkan eğitim kadrosuna ve öğrencilere sahibiz. Bu doğrultuda bilinçli, topluma ve kendine duyarlı, mesleğinin tüm gereklerini yerine getirebilecek, kendi alanında yüksek öğretim kurumuna devam edebilecek, işletmelere nitelikli ara eleman yetiştirebilen donanımlı, azimli, çalışkan ve saygılı bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
Okulumuz kız meslek lisesi statüsünde olup 5 meslek bölümünden oluşmaktadır. Bu bölümler: -El sanatları, -Hakla İlişkiler, -Hasta ve Yaşlı Bakımı, -Çocuk Gelişimi, ve -Güzellik ve Saç Bakımı Bu bölümlerin okulumuzda atölyesi bulunup her meslek hocamız kendi branşı faaliyetlerini yürütmektedir. Gaziantep şehrinde çokca yaygın olan ´El sanatları´n da halıcılık ,dokuma faaliyetlerimiz ve yapılan çalışmaların sergilenmesi, Halkla İlişkiler´de atölyemizde bilgiyasarlar ve internet kullanımıyla birlikte iletişimde medya ve teknoloji kanalı aracılığıyla, reklamcılık , gazete , dergi gibi ve sosyal medya çalışmalarının yapılması, -Hasta ve Yaşlı bakımı´nda atölyemizde ´hasta manken´ üzerinden , tıbbi labaratuvar teknikleri kullanarak öğrencilere hastahane, bakımevi, huzurevi gibi ortamlarda hastalara nasıl bakılabileceğinin uygulamalı gösterilmesi, ´Çocuk Gelişimi´nde bebeklik, okul öncesi , okul çağı ve sonrasında çocukların eğitiminde psikolojik ve sosyolojik olarak gösterdikleri gelişim takıp edilmesi, cocuk müziği ve çocuk oyunlarının uygulamalı gösterilerek dersin zevkli hale getirilmesi ve ´Güzellik ve Saç Bakımı´ Hizmetleri´nde atölyemizde vücut sağlık ve temel bakım gibi teorik eğitimler verildikten sonra, makyaj , fön , saç bakımı, tırnak bakımı vücut bakımı gibi uygulamaların yaptırılması, ve öğrencilerin okurken birebir ´kuaför ve güzellik salonu´ ortamında atölyedeki en yeni malzemelerle gerçek hayatın birebir içinde olmaları. Ayrıca Erasmus+ KA102 kapsamında kabul edilen "Antep Kızları, Geleceğin Meslek Erbapları" projemiz hibeye hak kazanmıştır. Sonuç olarak 5 tane aktif mesleki bölümümüzün bulunduğu ve genel lise kısmımızın olduğu okulda , yabancı dil çalışmaları da yapılarak ´Avrupa´da mesleki gelişim ve eğitimin önemi hakkında daha kapsamlı eğitimler almak bunu yaygınlaştırmak istiyoruz.
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :5
Öğretim Şekli :Normal öğretim
08:05-16.30
Ulaşım
İstiklal Mah. 76009 Nolu Sok. No:18 Okulumuza üniversite yönünden 60.yıl minübüsleri ve valilik tarafından ise Cumhuriyet Minübüsleri geçmektedir. Okçular Cami durağında indikten sonra 2 dk yürüyüş mesafesindedir
Servis Bilgisi
Şehrin dört bir yanından servis ile ve de Cumhuriyet, istiklal dolmuşları ile ulaşım sağlanmaktadır.
Şahinbey / Gaziantep
1 km
Taban-Tavan Puan Bilgileri
272,2166 - 353,244